TARİHÇEMİZ

    Okulumuz Demirkapı Ortaokulu adıyla 1969-1970 yılları arasında geçici olarak köya ait Kur'an Kursu binasında öğretime başlamıştır.

Çevre köylerinde büyük ilgisini gören okulumuz 110 öğrenciyle 1969-70 yılını tamamlamıştır.

Köylü kendi imkanlarıyla yeni okulun temellerini atmış.Bu çaba üzerine Balıkesirli hayırsever işadamı Şeref Eğinlioğlu okulun yapımını bizzat üstlenmiştir.Beş yıl süren okul yapımı 1976 yılında tamamlanmış ve o yıla kadar geçici binada eğitimini yapa öğrenciler 1975-1976 öğretim yılında yeni binasına taşınarak eğitim öğretime başlanmıştır.Okula Demirkapı Şeref Eğinlioğlu Ortaokulu adı verilmiştir.

1983-1984 Eğitim Öğretim yılında ise Demirkapı İlkokulu da birleşerek 8yıllık temel eğitim geçilmesiyle Demirkapı Şeref Eğinlioğlu İlköğretim Okulu olmuştur.

Temel Eğitim uygulamasına geçildikten sonra 1.Kademe binasına İş Atölyesi binası ilave edilmiştir.yıllar ardından öğrencinin azalması sebebiyle sadece ilkokul olarak kalmış,ortaokula giden öğrenciler Ömerköy ortaokuluna taşınmıştır. Ardından da 2014-2015 Eğitim Öğretim yılında Demirkapı Şeref Eğinlioğlu İlkokulu olarak taşıma merkezi bir okul olarak devam etmektedir.

 



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 1  kişi beğendi